Bizi takip edin
|
EN

TÜM HABERLER


NEBULA ROKET TAKIMI EN İYİ TAKIM RUHU ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

İzmir Ekonomi Üniversite öğrencileri tarafından kurulan Nebula Roket Takımı, Öğr. Gör. Murat Türkan danışmanlığında 2020 Teknofest kapsamında yüksek irtifa kategorisinde yarışmaya katılarak elemeler sonucunda finalist olmuştur. Aksaray Roketsan test atış sahasına giden ekip, yüksek irtifa kategorisinde En İyi Takım seçilerek En İyi Takım Ruhu ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Nebula Roket Takımı 2017 yılında öğrenciler tarafından kurularak büyük bir hızla çalışmalarına başlamış ve günden güne çalışmalara devam ederken hayal et, geliştir ve üret vizyonu ile hareket etmektedir. Roket yarışması kapsamında roketin amacı, içerisinde bulunan en az 4 kiloluk faydalı yükü, hedef belirlenen 20000ft. (6000m) irtifaya çıkartıp, roketin içerisinden faydalı yükü ayırmak ve roket gövdesi dahil faydalı yükü tekrar kullanılabilir şekilde geri indirmektir. Yaklaşık 6 aylık bir tasarım ve geliştirme sürecinin ardından tasarlanan GÖKDOĞAN-2 roketi belirli kriterler kapsamında katı elemelerden geçerek finalist olmaya hak kazanan 6 takım arasında yer alarak üretim aşamasına geçmiştir.

Üretimi tamamlanan roketler 8 Eylül tarihinde Aksaray’da bulunan Roketsan Roket Test Alanına ekipler tarafından götürülmüştür. Hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucunda Nebula Roket Takımı Yüksek irtifa kategorisinde en iyi takım seçilerek En İyi Takım Ruhu Ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Nebula Roket Takımı Yüksek irtifa ekibi Öğr. Gör. Murat Türkan danışmanlığında Ahsen Sağcan, Levent Altınada, Buse Ay ve Atıl Kan’dan oluşmaktadır. Orta irtifa ekibi ise Doç.Dr. Gürsoy Bozkurt Akgüç danışmanlığında Mehmetcan Çakar, Berfin Kolcu, Ayberk Ergüç, Nida Ocak, Doğa Demir, İdris Emre Özer ve Münire Şen’den oluşmaktadır.

SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.